PUBLICITAT

Una arribada molt esperançadora

  • L'ENTRADA DE LA FIRMA DECATHLON AL PRINCIPAT ÉS UNA GRAN NOTÍCIA
EDITORIAL

En l'edició d'ahir d'EL PERIÒDIC D'ANDORRA anunciàvem que l'any vinent la multinacional francesa Decathlon té previst obrir una nova botiga a l'edifici Antiga Borda del Roi de Santa Coloma, a la capital.

Així, la prestigiosa firma internacional ja té negociat amb el propietari de l'edifici l'ocupació de l'immoble per obrir un nou punt de venda que serà únic al Principat. Aquesta bonanova va despertar ahir una gran expectació en diferents sectors del país. D'aquesta manera, majoritàriament consideren que l'entrada de la firma suposarà una reactivació econòmica d'Andorra, mentre que també hi ha qui ho veu com una demostració que el Principat està en un marc internacional comercial. En uns moments en què és difícil aferrar-se a indicadors econòmics que deixin entreveure la desitjada recuperació econòmica del país, entenem que la notícia sobre l'arribada de Decathlon s'ha d'acollir amb una gran satisfacció. Òbviament aquesta no serà una opinió compartida pels propietaris d'establiments comercials, que podran tenir en aquesta cadena de material esportiu un duríssim rival, però pensem que si s'analitza des dels interessos globals del país, només se'n poden extreure conclusions positives i per molts motius. En primer lloc, tots els estudis i anàlisis d'experts que han visitat el país en els últims anys coincideixen en remarcar que una de les claus del creixement és l'atracció de capital estranger. Per tant, en uns moments en què la inversió estrangera al Principat és força escassa, l'entrada de la firma francesa és un gran punt a favor en aquesta parcel.la i, a més, si l'experiència és reeixida, pot animar a l'arribada de més marques de prestigi internacional.

En segon lloc, si bé encara es desconeixen els plans de treball de Decathlon, de ben segur que la seva implantació al país suposarà un revulsiu d'un mercat laboral que avui està força erosionat. En aquest sentit, en cada ciutat on s'implanta una nova botiga de Decathlon es fa una promoció publicitària important per a la contractació de personal. Igualment, si bé no es pot comparar, per exemple s'ha de tenir molt en compte que la multinacional en qüestió només a Espanya disposa de més de 75 botigues i sis magatzems logístics, en els quals treballen més de 10.000 persones. I en tercer lloc, la irrupció de la firma implicarà pujar un esglaó en el fenomen de la competència. Pensem que, sempre que sigui lleial, l'increment de la competència obliga els empresaris a ser més imaginatius i a innovar i, en conseqüència, d'aquest esforç el país en pot extreure molts beneficis. I sobretot esperem que l'aterratge de Decathlon siguin un impuls a l'arribada de capital forà al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT