PUBLICITAT

Des de la discreció, sempre s'avança

  • SEGUR QUE S'ESTAN FENT LES GESTIONS PER GARANTIR LA MILLORA DE LA N-145
EDITORIAL

Un dia més, i ja em portem uns quants, toca parlar de les obres de millora de la N-145, l'eix viari que uneix la Seu d'Urgell i Andorra.

D'una banda, s'ha de destacar la part negativa, és a dir, el malestar del ciutadà, del turista, de l'empresari. I només cal trepitjar el carrer per constatar l'empre- nyada general per l'estat lamentable en què es troba avui la porta d'entrada al nostre país. Per donar una visió el més fidedigne possible del que està succeint, ahir el PERIÒDIC D'ANDORRA es va desplaçar als escenaris dels fets per comprovar la multitud de traves que existeixen avui en el tram en qüestió i per reproduir la veu d'aquells que hi han de transitar diàriament o d'aquells que vénen a gaudir d'Andorra i es troben amb la desagradable sorpresa d'un accés nefast al país. Però a l'altre costat de la balança, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va avançar a aquest rotatiu que el Ministeri de Foment del Govern espanyol ha garantit que les obres no s'aturaran, sinó que seran reprogramades. En aquest sentit, existeix el compromís de l'Executiu del país veí d'incloure una partida econòmica per les obres de la N-145 al Pressupost 2011. Ara caldrà veure de quina partida estem parlant, perquè en funció d'això sabrem si els diners destinats només serveixen per condicionar la carretera, de manera que se'n garanteixi la seguretat, o bé si serà una partida suficient per continuar els plans previstos, encara que molt probablement no es compliran les previsions inicials quan Foment utilitza hàbilment el concepte reprogramació. No obstant això, entenem que el més important és que aquestes obres no quedin en l'oblit per part de l'Administració espanyola, i totes les informacions asse- nyalen que en cap cas quedaran de la mà de Déu. D'aquí que s'aprovi el Pressupost del país veí hi ha un marge més que suficient per pressionar a Madrid perquè els diners destinats a la N-145 siguin els màxims possibles.

I aquesta pressió entenem que s'ha de fer el marge de les declaracions públiques altisonants que, lluny d'ajudar, dificulten la recerca de solucions. Caldrà la complicitat de les administracions afectades de l'Alt Urgell amb el Govern d'Andorra perquè s'arribi a la millor de les enteses. I en aquest sentit, compartim plenament el posicionament de l'Executiu socialdemòcrata en el sentit d'apostar per la via diplomàtica per resoldre la qüestió. Potser ens equivoquem, però estem convençuts que des del Govern ja s'han fet les primeres gestions per buscar una sortida a aquesta problemàtica. I insistim, aquesta mena de controvèrsies que afecten relacions entre estats s'han de solucionar des de la gestió discreta. I no dubtem pas que així serà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT