PUBLICITAT

Un projecte comú a favor del turisme

  • VIVIM TEMPS DE CRISI QUE OBLIGA A UNA EXIGÈNCIA DE SERVEI MÉS GRAN
EDITORIAL

Finalment s'aconsegueix el que tots desitjaven fa molts anys. Els hotelers i restauradors del Principat passen a formar una sola associació. La seva força sent la mateixa s'incrementa per aquesta decisió que farà possible una política en comú de la promoció i atracció turística en aquest sector, alhora que una millora de les estructures. Vivim temps de crisi que obliguen a una exigència cada vegada més gran en la planificació de la feina.

L'hostaleria ocupa, en aquest aspecte, un lloc protagonista. No n'hi ha prou --cada vegada és més clar-- d'obrir les portes. Hem d'anar a buscar el turista. Fer que vingui a casa. Quan ja el tenim, cuidar-lo amb professional dedicació. Conservem la tradició turística que fa molts anys vam aconseguir amb el nostre esforç, però les exigències i necessitats actuals no són les mateixes que abans. En el seu moment les estacions d'esquí van reaccionar positivament ampliant serveis i fem campanyes importants de promoció.

El propi Govern ha dedicat molts esforços (com és la seva obligació) a donar a conèixer el país als llocs més variats del món. Però no es tracta de demanar als altres que facin la feina, perquè després tots ens traguem profit. L'associació dels hotelers ha de fer possible una professionalització de molts serveis, una promoció més acurada de l'oferta i atendre les exigències de la demanda.

Decau el turisme de masses i la despesa mitjana en el últims temps, com a conseqüència de la crisi, s'aflebeix de manera remarcable. Són els símptomes d'una malaltia que hem de curar, amb els remeis necessaris, de la millor oferta, que vol dir a la vegada el servei més exigent. Repetim que no es pot pensar que obrint portes ja n'hi ha prou. S'ha de cuidar el client i no sempre ho sabem fer. Els professionals de la restauració, per la seva tradició i experiència, són els que han de marcar les pautes en aquest sentit, per tal que tots treballem en les línies que marquin.

Si manifestem que el turisme al Principat és cosa de tots, hem de ser conscients que l'esforç també és comunitari. Tot el sector unit en un projecte comú pot resoldre molts dels mals que patim, si veritablement hi ha la voluntat de treballar conjuntament. No es tracta tant de buscar responsabilitats en els altres, com de complir les nostres per aconseguir un turisme de qualitat, que mantingui el prestigi i augmenti la demanda.

La consultora internacional Horwath parla que el turisme es decanta per un espai tranquil, amb restaurants tradicionals i centres termals a què acudir, així com espais per anar a comprar. Es diria que és un retrat exacte del que tenim. Ara cal vendre i donar el que es promet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT