PUBLICITAT

Un inesperat canvi a Salut i Treball

  • EL GRAN DILEMA ÉS SI CAL UN PERFIL MÉS TÈCNIC O MÉS POLÍTIC AL MINISTERI
EDITORIAL

La ministra Cristina Rodríguez deixa l'equip ministerial. El seu lloc serà ocupat per Sílvia Bonet Perot, diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria de la Creu Roja de Barcelona i màster en Salut Pública i Comunitària per la Universitat de Barcelona. La seva experiència professional, segons va informar ahir el Govern, en docència i recerca, l'ha portada a treballar a l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat i a l'Hospital General de Catalunya, entre d'altres. És professora col.laboradora de l'Escola Universitària d'Infermeria d'Andorra. També ha estat adscrita com a infermera al Centre Hospitalari Andorrà, en diversos departaments, i a la Xarxa de Centres de Salut i d'Atenció Primària d'Andorra, concretament al CAP de Sant Julià de Lòria.

No és pot posar en dubte que el cap de Govern ha tingut en compte la capacitat de la futura titular de Salut i la seva experiència per posar-se al capdavant de les àrees de Salut, Benestar i Treball, tres departaments que tenen una gran incidència entre la ciutadania, sobretot en uns moments de crisi econòmica de grans dimensions.

La veritat és que el relleu ha suposat una gran sorpresa. L'anunci es va fer ahir a través d'un comunicat, que indica que el canvi es farà efectiu divendres vinent. Els representants dels dos grups parlamentaris de l'oposició es van apressar a destacar la capacitat tècnica de Rodíguez dins de l'àrea que fins ara encara dirigeix. És cert que el seu perfil és purament tècnic, més que polític, i precisament per aquest condicionant s'ha de suposar que el Govern està plenament convençut que el relleu és positiu.

En el temps que Rodríguez ha estat al capdavant del ministeri ha demostrat de manera clara la seva capacitat i la seva visió de les reformes que són necessàries per millorar la sanitat pública i optimitzar els recursos. Es desconeixen ara per ara els arguments pel canvi, a banda que des de l'Executiu s'argumenta que Rodríguez encapçalarà la Missió preparatòria de la Presidència andorrana a la Representació del Principat prop del Consell d'Europa.

Bartumeu haurà d'explicar al llarg de la setmana els motius del relleu, que implica, segons algunes fonts, incorporar una persona propera al corrent intern dins del partit d'Esquerra Socialista. La remodelació va ser comunicada als membres del Gabinet l'1 de setembre, i inclou l'ascensió del secretari d'Estat Interior, Bruno Bartolomé, com a portaveu del Govern, ampliant així les seves funcions. Aquesta no és una decisió errònia, atès que l'Executiu socialdemòcrata es troba orfe d'un responsable que pugui atendre a tots els interrogants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT