PUBLICITAT

Augmenta la demanda del servei de justícia gratuïta

El fre de l’economia, que ha deixat moltes persones en una situació econòmica complicada, ha provocat que la demanda del servei de justícia gratuïta augmenti. Per una banda, les persones que necessiten d’assistència lletrada però no tenen suficients recursos per contractar un advocat de l’àmbit privat, recorren a la justícia gratuïta i se’ls proporciona un lletrat, sense poder escollir. Per altra banda, molts dels motius pels quals s’ha necessitat un advocat ha estat, precisament, per autes d’insolvència, és a dir, per impagaments que no s’han pogut afrontar. És el peix que es mossega la cua: no puc pagar el que dec, em denuncien i no em puc contractar un advocat, per tant, recorro a la justícia gratuïta. La crisi econòmica ha fet molt mal, i ha deixat molta gent amb dificultats econòmiques greus.

Els altres temes principals que s’han portat a la consulta del servei de justícia gratuïta –una persona pot fer una consulta gratis i després contractar un advocat o demanar-ne un d’ofici– han estat temes d’arrendaments d’habitatges, de separacions i divorcis i temes laborals. Els llogaters moltes vegades es troben indefensos o han d’afrontar impagaments. Els drets laborals dels assalariats també corren risc de ser trepitjats. A més, des de fa poc, totes les víctimes de violència de gènere tenen dret a la jsutícia gratuïta, tinguin o no recursos per pagar-se un lletrat.

Tot i que el ministre de Justícia considera que la recuperació econòmica també s’està notant a l’hora de la demanda de la justícia gratuïta, el que és cert és que molta gent ha acumulat deutes a causa de la pèrdua adquisitiva i ara li costarà recuperar-se’n.

L’assistència lletrada gratuïta és una fórmula més per ajudar a continuar endavant.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT