PUBLICITAT

El poble andorrà fa la pròpia lectura dels fets a Catalunya

Andorra és un país de pau que comparteix molts lligams amb Catalunya. Per això, les imatges que arriben de la jornada d’ahir han provocat dolor en la majoria de ciutadans i col·lectius. No hi ha dubte que Andorra condemna la repressió policial d’ahir, i a falta d’un posicionament oficial, els andorrans i residents han alçat les seves veus.
Madrid ha comès un error irreparable en convertir Catalunya en un territori assetjat per la policia contra un referèndum que el mateix govern del PP s’havia apressat a desqualificar i desvaloritzar. SDP va fer públic ahir un dur comunicat denunciant els actes d’ahir a Catalunya i instant al Govern a abandonar «l’ambigüitat i l’equidistància» davant els greus fets. Cap altre partit polític va voler exhibir ahir una posició dura, encara que a les xarxes van ser diversos els polítics que van expressar el seu rebuig als atacs contra el poble català.
Segons ha pogut saber aquest rotatiu el cap de Govern, Toni Martí, ha demanat a liberals i PS que es mantinguin en silenci. És comprensible la delicada situació del Govern que no vol enutjar l’inquilí de la Moncloa, perquè segurament hi ha moltes coses inconfessables en joc .
Però la prudència no està renyida  amb la defensa de les llibertats. Andorra pot no posicionar-se a favor de ningú i alhora condemnar la violència i l’ús de la força contra ciutadans pacífics.
Andorra necessita una Espanya i una Catalunya fortes, però l’endemà de l’1-O les ferides continuen obertes. Ahir la plaça del Poble va acollir una nova manifestació, i deixant de banda l’equidistància oficial, el poble andorrà sap fer la pròpia lectura. Els lligams no són sols culturals, sinó també afectius  i familiars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT