PUBLICITAT

La Universitat d’Andorra s’ha fet gran

El 30è curs acadèmic de la Universitat d’Andorra es va inaugurar ahir amb la participació del cap de Govern, Toni Martí. L’UdA es va crear fa 30 anys, ja és adulta i ho demostra amb el seu creixement constant. La prova és l’augment del nombre d’estudiants que provenen de l’estranger, el que denota que si les coses es fan correctament es pot internacionalitzar la universitat andorrana.
El nombre d’estudiants en l’ensenyament reglat aquest curs ha crescut un 7,5%, seguint la tendència a l’alça dels darrers anys. També ha augmentat un 9% el nombre d’alumnes de nou ingrés. Els estudis amb més demanda han estat els bàtxelors en Administració d’Empreses, Infermeria i Ciències de l’Educació. Pel que fa al pressupost públic de la universitat, aquest ha crescut al voltant d’un 7%.
Aquesta dades positives no han de fer caure en el conformisme, sinó que han de servir per encoratjar els responsables a seguir el camí del creixement. De fet, la universitat té previst implantar dues noves formacions de cara als propers anys: un màster en dret i un màster en ciències de l’educació. Per aquest motiu, el centre ja està mirant diversos locals adjacents a la universitat per poder ampliar les seves instal·lacions i tenir capacitat per a 150 alumnes més, aproximadament, entre uns 60 i 70 per cada nova titulació.
I evidentement les titulacions tenen que encaixar amb les necessitats del país. És la millor manera de fer una bona aportació a la societat, formant els nostres joves perquè puguin oferir a Andorra els seus coneixement i capacitats. La riquesa d’una nació està en els seus habitants, en l’emprenedoria i l’ambició com a societat. L’UdA no podrà ser mai una universitat gran, però sí ha de ser la gran universitat d’Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT