PUBLICITAT

La justícia com a pilar de la societat

Gaudir d’una justícia que sigui preparada i competent és un dels pilars fonamentals de l’estat de dret. Ahir, com cada cop que es dona la paraula al col·lectiu, es va evidenciar que la justícia al Principat encara compta amb certes mancances. En els darrers anys, el ministeri encapçalat per Xavier Espot ha fet esforços per col·locar la justícia en una posició millor, ja que més enllà de la construcció de la nova seu de la justícia, s’ha incrementat el pressupost en un milió d’euros des del curs 2011-2012 fins ara, una xifra gens menyspreable que evidencia els esforços que es fan, però que el mateix ministre Espot ha reconegut que és més que probable que calgui seguir augmentant.

Unes noves instal·lacions són un dels punts més reivindicats pels professionals del dret, ja que aportaran sens dubte un impuls a la manera de funcionar, i probablement agilitzaran alguns dels processos que ara són més lents. I és que els tempos són força importants quan parlem de justícia, ja que la dilació en el temps i la tardana resolució d’alguns casos fa que el sistema quedi en fals i que molts ciutadans al final la percebin més com una nosa que no pas com un servei.

La justícia és la garantia de la democràcia, i de la igualtat entre tots els ciutadans, independentment dels seus cognoms, contactes o poder adquisitiu. En un moment com l’actual, en què Andorra vol diversificar la seva economia i buscar inversió estrangera, la seguretat jurídica agafa encara més rellevància si es persegueix l’objectiu que la gent vingui ¡ fora a deixar els diners aquí amb total tranquil·litat.

En definitiva, cal que el ciutadà que veu trepitjats els seus drets pel motiu que sigui percebi la justícia com un aliat que el pot protegir, i perquè això sigui així, cal que sigui eficient i eficaç.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT