PUBLICITAT

La bona evolució del turisme amb xifres molt positives

Andorra superarà els tres milions de turistes aquest estiu, una xifra espectacular que no fa més que confirmar l’evolució positiva dels anteriors exercicis. L’exemple més recent el tenim en el darrer pont del 12 d’octubre, que va omplir els carrers del país de turistes i excursionistes espanyols donant aquesta estampa de massificació que tan agrada al sector, com és lògic.
La dada permet deduir que hi ha una millora econòmica i que la constància en la promoció i en la programació d’esdeveniments tenen els seus efectes positius.
Andorra Turisme ha xifrat en més d’un milió els turistes que han visitat el Principat entre els mesos de juny i setembre. És el número més alt des que es fan estadístiques, que van començar l’any 2012 i representa un augment del 12,2% respecte el mateix període de l’any passat que va ser de 909.082 turistes.
Són xifres excel·lents d’una indústria massa exposada a afers externs. Per exemple, la disminució del turisme a Catalunya pot acabar tenint una repercussió negativa a Andorra, com també un creixement menor de l’economia espanyola tindrà la seva repercussió a Andorra, tenint en compte que la majoria de visitants procedeixen del sud.
Andorra necessita del turisme i sortosament no s’està reproduint el fenomen del turismefòbia que estan patint algunes ciutats europees.
Com afirma el secretari de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, el problema no són els turistes, sinó les males pràctiques en la gestió pública. Andorra desitja seguir engreixant les xifres de visitants perquè els ciutadans assumeixen que les molèsties que s’han de patir a causa del turisme són molt menors que els beneficis que comporta per al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT