PUBLICITAT

Una alternativa ràpida i més barata que la via judicial

El consell de ministres ha aprovat el projecte de llei de mediació, que ha de regular de forma global aquesta via de resolució de conflictes. L’objectiu és alleugerir la feina dels tribunals però també disposar d’una eina dinàmica, efectiva i que acostuma a ser molt més ben acceptada per les parts que la judicial.
Es tracta d’una reivindicació constant d’empresaris i comerciants, que es veuran beneficiats per aquest sistema per resoldre conflictes. De fet, en la presentació de l’informe econòmic del 2016, el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, va insistir en la creació de la Cort d’Arbitratge d’Andorra. L’arbitratge és una alternativa al procés judicial tradicional, que consisteix en què les dues parts que es podrien enfrontar en un litigi decideixen triar un àrbitre que resolgui el cas.
La gran novetat que contempla el projecte de llei que ahir va presentar el ministre Espot és que el mateix batlle podrà proposar aquesta fórmula com alternativa a la via judicial. A banda dels problemes comercials, el ministre de Justícia va ressaltar que la mediació servirà per a molts casos de tipus familiar que actualment col·lapsen la Batllia i que a més serà una via més ràpida i menys costosa.
La rapidesa del procés és un dels principals beneficis d’aquesta eina. «Justice delayed is justice denied»-«la justícia retardada és justícia denegada», és una màxima legal que serveix per recordar que actualment els processos judicials és poden retardar molt.
La mediació o arbitratge aporta també confiança als inversors. En definitiva, es tracta duna figura altament reclamada a Andorra i que només pot aportar beneficis al país i a aquells que apostin per aquest sistema per dirimir un conflicte entre dues parts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT