PUBLICITAT

Treballar des de la solidaritat

  • UNA NACIÓ SENSE EXERCIT NOMÉS POT LLUITAR PER LA PAU I EL PROGRES AL MON
EDITORIAL

La presència d'Andorra a les Nacions Unides és un motiu de legitima estima per a tots els ciutadans del Principat. Representa la culminació d'un dels països d'Europa amb més llarga i continuada història i el certificat de garantia de ser uns dels Estats a la vegada més joves. Els nostres màxims representants han fet sentir sempre la nostra veu en aquesta àgora mundial que és la culminació del pas de la cova a la moderna cultura política, esplanada a traves de la civilització i nascuda d'una guerra que va enfrontar al món i va culminar amb la proletarització dels ciutadans amb igualtat tots de deures i drets. En el món actual retornar a la primigènia cova només caldria un pas que, lamentablement, molts estan emprenyats en què així sigui. S'escolten rumors bèl.lics que produeixen el natural temor entre els ciutadans del món. Les paraules mal dites desapareixen,.però sempre queda l'espurna que pot cremar en qualsevol moment.

Per aquest motiu és missió dels representants d'aquest organisme salvar a totes les persones que ploren per les injustícies fetes per les persones, i això només es pot aconseguir amb una paraula, seguida d'una acció: la consciència.

El parlaments fets a l'hemicicle demostren diferents consciències i voluntats. Unir sentiments seria la feina que tots desitgem. Indicaria que sabem reflectir un sentiment col.lectiu d'un equilibri mundial basat en la pau. Els vents, però, no bufen en aquest sentit i les borrasques polítiques poden provocar més d'un tsunami. És per això que la veu d'un país que mai ha patit una guerra te com gran honor viure en pau. Pronunciem paraules, però parlem amb fets. No tots es poden vanagloriar d'aquesta aportació. Però som petits i tenim problemes que es van resolvent, a partir de la Constitució, que va ser el primer pas per a la nostra presència internacional. Bartumeu ha dit en la sessió plenària que Andorra ha pogut sortir de la llista grisa de l'OCDE, i aquest és un altre gran pas per avançar en el concert mundial per la via de la transparència i la cooperació. El missatge de bona voluntat per treballar i aconseguir uns mínims socials és un altra alternativa de la que no podem defugir. De ben segur que una de les notes excel.lents del discurs del Cap de Govern es la manifestació que Andorra no disposa d'un exèrcit i per això pot ser una avançada en totes aquelles iniciatives contra les armes de dispersió. És un exèrcit de pau el que proposem a les Nacions Unides sense filtres i sense dobles llenguatges, per treballar des de la solidaritat en l'oportunitat de plantejar solucions que responguin a les necessitats dels que més ho necessiten. Un bon discurs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT