PUBLICITAT

Els mateixos mesos de baixa per al pare i per a la mare

Trobar la solució per garantir la conciliació laboral i familiar no és un repte fàcil. DA va posar el tema sobre la taula amb l’elaboració fa mesos del codi de relacions laborals presentant l’allargament d’un mes de la baixa per maternitat –passant de quatre a cinc– com l’avenç a destacar en conciliació. En aquell moment ja van sortir diverses veus considerant que la mesura no serviria per reduir discriminacions entre homes i dones a nivell laboral i que tampoc tindria un gran impacte a nivell de conciliació, ja que únicament retardava el problema un mes més. 


Ara, i en el marc de la llei d’igualtat i no-discriminació, el col·lectiu Acció Feminista vol presentar una esmena demanant que la baixa per tenir un fill sigui igual tant pel pare com per la mare. Una mesura que facilitaria als empresaris no fer diferències a l’hora d’escollir entre un home o una dona en edat fèrtil per portar a terme una tasca laboral,ja que en tots dos casos el temps en què no podria disposar del treballador seria el mateix. L’empresari, doncs, es decantaria fàcilment per la persona més ben preparada, i no pels seus plans familiars de futur. 


Al mateix temps, la proposta d’Acció Feminista contribuiria a reduir la bretxa salarial, ja que la tria dels homes per als càrrecs per una «qüestió pràctica» deixaria de tenir sentit. 


Amb tot, i entenen que la proposa del col·lectiu feminista tindria un impacte positiu per a la no-discriminació laboral de les dones, el país encara ha de fer una profunda reflexió per aconseguir la conciliació entre la feina i la família. En aquest sentit, caldrà que les formacions polítiques, que són qui finalment té el poder de canviar les lleis, proposin canvis i afegitons al text presentat pels demòcrates que permetin a homes i dones sortir a jugar en el camp laboral amb les mateixes condicions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT