PUBLICITAT

Aposta per l’energia neta i el medi ambient

FEDA va anunciar ahir que construirà una planta de cogeneració al Pas de la Casa amb la voluntat que estigui en funcionament el 2021. Amb aquesta nova infrastructura, juntament amb la planta de Soldeu i la de la Comella, el país fa un pas més cap a l’autosuficiència energètica. En concret, amb les tres plantes es podrà augmentar la producció d’energia en un 13% el 2021 i representarà el 6% de la demanda d’energia elèctrica del país i el 10% de la demanda pel que fa a la calor. Tot plegat ha d’ajudar a complir l’objectiu marcat pel Principat, segons el qual  el 2030 es vol arribar al 30% de producció nacional i al 50% el 2050.
El cost per a la millora del medi ambient oscil·larà entre vuit i nou milions d’euros i s’espera que aquest projecte serveixi per abastir unes 900 llars i 30 hotels que hi ha a la població encampadana. Els tempos amb els quals treballa FEDApreveuen començar les obres l’estiu del 2019 per poder tenir acabada la planta el 2021, tot i que al 2020 potser ja hi podria haver una part finalitzada. 
A més de la part energètica, el cònsol encampadà també va posar en relleu que la infraestructura donarà una millor imatge del poble. Per tal que els ciutadans també coneguin la iniciativa, es realitzaran reunions informatives amb els veïns. 
Una aposta clara del Govern per l’energia neta i per augmentar l’autosuficiència del país que permetrà no dependre tant dels estats veïns i, en conseqüència, dels seus preus. A més, centrarà un punt d’atenció a una de les localitats amb menys ressò del país com és el Pas de la Casa. L’anunci, a més, coincideix amb la visita avui del secretari d’Estat francès de transició ecològica i solidària que, com ja ha manifestat el cap de Govern en alguna ocasió, evidenciarà el suport del país veí del nord amb el compromís d’Andorra amb el medi ambient.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT