PUBLICITAT

Una major alegria pel que fa a l’obra pública

El sector de la construcció comença a veure el llum del final d’un túnel molt llarg, que va començar el 2018 amb una crisi econòmica que pocs auguraven tan llarga i que molts van començar a liquidar amb els famosos brots verds.
Ara sí que les xifres permeten constatar que la recuperació no és un desig sinó una realitat. El mercat immobiliari torna a estar revolucionat; el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) va exposar el càlcul exacte de la intenció d’obra de l’any passat, tant construccions públiques com privades, i les xifres són altament cridaneres. ja que el terreny visat pràcticament duplica les del 2016.
El sector, però, és molt conscient que sense el diner públic és impossible assolir bones xifres de negoci, i les administracions també han estat aquests anys passats amb l’aixeta tancada pel que fa a inversions en obra pública.
Els comuns ho ha passat malament i s’han vist obligat a reduir el dèficit per no estampar-se contra la llei. Per això és una bona notícia que les corporacions tinguin la intenció d’invertir en obra pública 35,8 milions d’euros, segons dades recollides per l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda). Es tracta d’una xifra positiva tenint en compte que es ve d’uns anys de molta contenció per part de les administracions, a causa de l’esclat de la crisi del 2008, on en alguns exercicis ni se superaven els 10 milions entre les set corporacions.
A més s’hi ha de sumar 39 milions per part del Govern, el que representa un 6% respecte al PIB, lluny encara del 13% d’any de bonança. És difícil recuperar el mateix escenari d’abans de la crisi, la recuperació és efectiva, però és precària i fràgil. Aquest any, però, l’obra pública és ben visible i demostra el canvi de tendència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT