PUBLICITAT

Superar les valoracions per anar a les actuacions

La ministra Sílvia Calvó va parlar ahir del canvi climàtic a l’ONU. Ho va fer en un esdeveniment paral·lel al Fòrum Polític d’Alt Nivell del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (Ecosoc) sobre el desenvolupament sostenible a les zones de muntanya. Andorra és un país petit però ha d’alçar la veu per fer sentir al món que el canvi climàtic és una realitat que només els ignorants s’atreveixen a negar, un negacionisme que amaga al seu darrere interessos econòmics d’aquells que només saben veure el present.
Com va afirmar la ministra andorrana de Medi Ambient, els territoris muntanyencs proveeixen entre el 60 i 80% de l’aigua i també abasteixen una part important del menjar i les energies renovables a la resta de territoris. Són per tant zones sensible que necessiten una major protecció perquè resulten essencials per al Planeta. A Andorra els habitants són molts conscients d’aquests canvis, amb un increment de les temperatures, menys pluges i pèrdua de neu a les cotes més baixes.
L’objectiu de l’esdeveniment d’ahir era promoure polítiques i accions a favor dels territoris de muntanya en la implementació de l’Agenda 2030, a més de construir una coalició de governs de zones de muntanya per fer més visibles els processos d’implementació del desenvolupament sostenible en aquestes zones.
Molts estudis coincideixen que els efectes del canvi climàtic seran especialment crítics sobre la fauna, flora, terres i recursos hídrics i forestals de les muntanyes. Són urgents estratègies decidides de protecció i conservació de les muntanyes, anticipant-se a les situacions, superant la simple valoració dels problemes que està causant i causarà el canvi climàtic als espais de muntanya i apostar per actuacions que, òbviament, han de ser impulsades per les mateixes zones de muntanya.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT