PUBLICITAT

Les condicions del sector del comerç

Des del CRES confirmaven ahir el que fa temps que els comerciants repeteixen: el sector del comerç és un dels que ha patit més la crisi i que té, actualment, pitjors condicions laborals. En aquest sentit, el director del centre de recerca, Joan Micó, va constatar que la crisi va fer apropar els sous dels treballadors del sector al salari mínim i els va obligar a fer més hores extres. Un detriment de les condicions que sembla que s’ha mantingut, malgrat que els polítics i alguns indicadors insisteixen en què l’economia remunta. 
És evident que al sector del comerç li cal un rentat de cara. El que fins ara funcionava al país, ha deixat de crida l’atenció dels turistes. Les grans empreses s’han apoderat dels locals dels principals eixos comercials i la diferència de preu és ja irrisòria. Hem sentit diverses vegades que la solució és convertir les compres en una experiència, però més enllà de l’eslògan, cal explicar bé en què consisteix aquest concepte. I, d’altra banda, també és evident que molts dels comerciants han de començar a canviar el xip i acceptar que el que fins ara servia, ara ja no. I és que no és l’únic sector que ha canviat. Tots han anat evolucionant. A dia d’avui, per exemple, queda ja poca gent que no planifiqui totes les seves vacances per internet sense trepitjar una agència de viatges, o són ja molts els que no trepitgen un restaurant si no surt a alguna de les múltiples aplicacions que te’ls recomana a través d’opinions d’antics clients. 
Amb l’objectiu d’incentivar les compres, ahir s’inaugurava també la nova avinguda Meritxell. Canvis que poden ajudar però que no són determinants. I que per tant, més enllà d’aquestes petites empenta, cal seguir treballant per saber quin model de país volem i quin comerç és el que busca la gent. I per això també són necessàries dades fiables i actualitzades, ja que la major informació aportada del CRES fa referència a la situació entre 2010 i 2015. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT