PUBLICITAT

El maldecap per la ubicació del Cirque

L’ubicació de la carpa del Cirque du Soleil ha sigut tema de polèmica des del principi. La construcció de l’espai per a l’espectacle al pàrquing del Parc Central deixa a la capital sense un bon nombre de places d’aparcament durant mesos. Per això, des de la corporació d’Andorra la Vella ja s’ha insistint infinitat de vegades en la necessitat d’un recinte multifuncional que permeti apostar per esdeveniments que ajudin a desestacionalitzar el turisme sense perdre places de pàrquing ni perjudicar a veïns i comerciants. 
De moment, però, el recinte encara queda lluny de ser una realitat i, de mentre, el maldecap per trobar una ubicació factible que no tregui llocs d’aparcament a la capital continua. Des del Govern donen per fet que l’edició de l’any que ve es mantindrà la carpa el Parc Central. I de fet, així ho preveu el contracte. El mateix acord, però, incorpora la possibilitat de canviar d’ubicació si el comú en presenta un de millor. Així, Marsol té fins el mes d’octubre per presentar alternatives diferents, ja que sembla que les que ha proposat fins ara no acaben de convèncer a l’Executiu ni solucionarien el problema de l’espai per a vehicles perquè també son aparcaments.
Per part dels comerciants, hi ha diversitat d’opinions. Des dels que demanen que el Cirque es quedés on està, fins els que estan cansats de tenir el pàrquing ocupat tant de temps. La cònsol haurà de prendre una decisió, doncs, que ja té assegurat l’enuig de part de la població. A més, per les declaracions del ministre de Turisme i de la mandatària comunal, tampoc sembla que estiguin treballant conjuntament per arreglar la necessitat de mantenir els espais per estacionar els vehicles, ja que des de l’Executiu defensen que cal mantenir el mateix aforament i veuen complicat que en una altra ubicació es pugui fer. El debat, però, es repeteix any rere any i fa evident la necessitat de trobar un espai que no perjudiqui a ningú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT