PUBLICITAT

Falta de pedagogia del ministeri amb la reforma sanitària

Els fisioterapeutes reclamen que els malalts crònics no hagin de passar pel metge referent i que, per tant, puguin visitar-se directament amb l’especialista. Una via que, de fet, el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ja va preveure en la seva explicació davant la premsa amb la figura del metge especialista referent. Amb tot, no va especificar si la mesura s’aplicaria a totes les modalitats sanitàries ni qui avaluaria el grau de la malaltia del pacient. És en aquest sentit que els fisioterapeutes reclamen més informació per deteriminar si un pacient que té, per exemple, una minusvàlua o un dolor d’esquena crònic es podria estalviar el pas pel metge referent. 


De ser així, els fisioterapeutes consideren que seria un estalvi de diners i de temps tant per al pacient com per a la CASS, ja que no entenen que per un problema que no té solució, al menys a curt termini, l’usuari hagi d’assumir el cost de la visita del metge referent i la CASS el seu reemborsament, quan tots dos ja saben que haurà de ser derivat a un especialista. 


La mesura, presentada fa pocs dies pel ministre, presenta molts dubtes sobre l’estalvi que provocarà a les arques de la seguretat social, especialment pel poc detall que se’n coneix. Encara no se sap, per exemple, quina serà la data màxima per escollir el metge referent, de manera que es desconeix quan la mesura estarà en ple funcionament. 


Així mateix, els dubtes dels diferents professionals sanitaris demostren una falta de pedagogia per part del ministeri competent, així com una manca d’informació als implicats que hauran de posar en funcionament l’esperada reforma. Una mala estratègia tenint en compte que els canvis sempre provoquen neguit, especialment quan afecten la salut de la població, i el dia a dia laboral dels professionals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT