PUBLICITAT

Precaució amb les excursions de muntanya

La muntanya i tot el que s’associa a la natura és un dels tresors més preuats del país dels Pirineus. Els camins  i els pics dels Pirineus s’omplen de turistes i residents tant a l’hivern com a l’estiu, amb les pràctiques esportives característiques de cada temporada. I, també, a cada temporada les excursions tenen, en algunes ocasions, una cara negativa: els rescats. Cada estiu –i també els hiverns–, els mitjans de comunicació es fan ressò del nombre de persones desaparegudes a les muntanyes que, per sort, no sempre tenen un desenllaç fatal, o del nombre de vegades que el cos de Bombers ha d’intervenir per salvar algú. 
En la majoria de casos, les actuacions dels especialistes són requerides senzillament per no anar ben equipats o no haver mirat la meteorologia abans de sortir de casa. Descuits que es poden pagar molt cars si un es fa mal o si es troba, de cop, en mig d’una tempesta inesperada. Per evitar ensurts i reduir el nombre de sortides, el cos de Bombers intenta conscienciar a la població cada any que anar a la muntanya no és un joc i que, tot i que pot ser una gran activitat d’oci, també cal anar en compte, respectar la natura i fer l’activitat amb seguretat. 
Els consells són senzills i passen per tenir presents petits actes de sentit comú com ara agafar prou aigua i menjar, anar ben equipat i planificar la ruta abans de sortir. D’altres que també són imprescindibles són avisar a familiars o amics de l’excursió per si de cas i porta un mòbil amb bateria i, per seguretat, amb l’aplicació Safe360. I pels turistes, sobretot, recordar que el temps a Andorra pot canviar en qüestió de minuts i que cal activar les dades del mòbil, per molt que et pugi la factura, si necessites que els Bombers et localitzin. 
La muntanya és un dels béns més preuats del Principat. Fer-ne un bon ús i respectar-la també és sinònim de planificar les excursions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT