PUBLICITAT

Els comerç ja nota els efectes de Meritxell sense cotxes

Els comerciants de l’avinguda Meritxell tornen a somriure després del malson que han viscut amb les obres de remodelació d’aquesta artèria comercial de la capital. La facturació d’aquest mes ja iguala la del mateix període de l’any passat i a finals d’any pensen recuperar les pèrdues que els hi ha ocasionat el rentat de cara de l’avinguda.
El comerç comença a valorar els avantatges que suposa donar prioritat als vianants. No és necessari que aquests caminin a tocar dels aparadors empesos per un tràfic dens; és suficient amb deixar un espai ample, còmode i agradable per convidar al que ara denominem shopping.
La valoració és tan positiva que fins i tot el comú s’atreveix a allargar la prohibició de circular durant tot aquest mes les 24 hores. La corporació dona resposta d’aquesta manera a la petició dels comerciants de la zona que prefereixen que el tram sigui per a vianants sempre, sense excepcions.
Es constata un canvi de parer destacat que sense dubte acabarà amb les reticències i les pors que hi havien. Seguint aquesta dinàmica és molt probable que en un futur no gaire llunyà s’acabi imposant l’exclusivitat total per als vianants tenint en compte l’experiència d’aquest estiu. Dona goig contemplar Meritxell i Carlemany envaïdes per turistes i, per tant, potencials compradors i consumidors dels establiments que ara poden oferir un espai de terrassa molt diferent.
Des del comú es remarca que la població s’ha acostumat a no circular per la zona. Tot canvi habitualment comporta una primera reacció de rebuig o almenys d’incertesa, però els cotxes i el fums dels tubs d’escapament no són una bona combinació per aconseguir una zona de shopping que representi la marca Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT