PUBLICITAT

La llei d’Educació i la de Funció Pública, de la mà

L’èxit del Ministeri d’Educació amb el consens de la llei del cos docent amb el sindicat podria quedar en res si el projecte de llei de la Funció Pública no s’aprova. Així ho entenen des del SEP, que recorden que molts dels punts de la llei d’Educació estan supeditats a la de Funció Pública. De fet, aquesta era una de les queixes del col·lectiu durant la negociació amb el Govern, ja que entenien que no podien negociar un text legislatiu que remetia a una altra llei que encara no estava aprovada. 
El lligam dels dos textos legislatiu és evident i, vist el malestar encara existent entre els sindicats per la manera en què el grup demòcrata ha presentat les esmenes, els acords aconseguits fins ara podrien desaparèixer. Una nova vaga o acció de protesta dels professors, juntament amb la resta de col·lectius de la funció pública deixaria en evidència la incapacitat de diàleg per part del Govern i del grup parlamentari. I és clar que l’Executiu no es pot permetre tornar enrere i protagonitzar, de nou, diverses setmanes de negociacions que acabin amb accions reivindicatives si no es vol posicionar com el Govern que va provocar les dues primeres aturades laborals des que el dret a vaga està contemplat a la Constitució. 
Malgrat això, ahir s’insistia tant des del Govern com des del partit que la culpa els dels funcionaris. Mentre Esteve Vidal assegurava que l’actitud dels sindicats és «negativa i tancada» i lamentava que no es volguessin reunir amb ells, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, recordava que «quan es negocia les dues parts han de cedir». Tot plegat fa pensar que les reunions mantingudes a principis d’any i que es van allargar durant mesos no hauran servit per apropar posicions. Dependrà de la convicció i decisió dels sindicats i de la seva capacitat de mobilització, el futur de la llei. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT