PUBLICITAT

Caminada de valents i solidaris contra el càncer

La 5a edició de la Caminada contra el càncer impulsada per l’Associació andorrana contra el càncer (Assandca) amb col·laboració de Pyrénées Andorra i la Fundació Jacqueline Pradère va comptat amb la participació d’aproximadament 1.300 persones valentes i solidàries que no van dubtar en ignorar el mal temps per exterioritzar el seu suport amb els malalts i intentar recaptar fons, uns 6.500 euros, que aniran destinats, com en els anys anteriors, al transport sanitari per tal que els pacients puguin assistir a sessions de radioteràpia fora del Principat a l’espera que s’introdueixi aquest servei a Andorra. La caminada d’ahir va tornar a ser la demostració que la societat andorrana està conscienciada en què cal ajudar amb totes les formes possible a combatre aquesta malaltia que tantes vides s’emporta sense distincions d’edat.
La nova unitat de radioteràpia que es construirà annexa a l’Hospital podrà tracta un 80% dels casos ja que l’equipament incorporarà una màquina molt bàsica i no comptarà amb d’altres d’específiques per als càncers més complicats, però,l’esforç que s’ha fet des de l’Executiu és important perquè aquesta instal·lació costarà molt més que el actual model de cobrir els desplaçaments per seguir un tractament a l’estranger.
En aquests casos ha de prevaldre el benestar i la satisfacció del pacient ja que tot allò que fa referència a la salut no es pot quantificar econòmicament per molt que hagi una despesa d’equipament, de personal i de funcionament.
El càncer continua sent la gran malaltia d’aquest segle malgrat que són moltes les persones que el superen. S’han fet grans avenços mèdics i segurament amb uns majors pressupostos dedicats a la investigació algunes de les tipologies de càncers tindrien ja un tractament més fiable.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT