PUBLICITAT

Naturlandia i l’etern problema de la falta de transparència

Naturlandia segueix protagonitzant capítols d’incertesa i falta d’informació. Mentre dilluns el Comú de Sant Julià de Lòria explicava als mitjans de comunicació, com aquell qui no vol la cosa, que haurà d’injectar 300.000 a Camprabassa per un «mal estiu», ahir Apapma informava que interposava una querella per esclarir què va passar amb l’os que va ser abatut després que s’escapés del recinte del parc ara fa més d’un any. Tot plegat segueix alimentant la nebulosa que envolta el parc d’atraccions i, en conseqüència, el comú lauredià. 


Els diners extres a Naturlandia se sumen als que es volen invertir en nous projectes com ara la tirolina que es vol construir per reactivar el parc. Una iniciativa més que aixeca molts dubtes, no només pels diners inicials que ja s’hi han de posar –300.000 euros només per l’estudi–, sinó també perquè la corporació ja arrastra en aquesta legislatura un altre fracàs: el ràfting. 


Projectes que es van obrir sense acabar-ne de tancar cap i sense les explicacions pertinents dels diners que s’hi han invertit. Diners, recordem-ho, dels ciutadans. Ara, i precisament amb la voluntat d’esclarir un dels afers més polèmics del parc, l’associació ecologista ha optat per entrar a formar part de la causa que investiga la mort de l’os interposant una querella. Des del seu punt vista, mai es van acabar de depurar les responsabilitats pertinents. I és que, més enllà d’una sanció econòmica per Naturlandia i l’acomiadament del director i el sotsdirector del parc d’animals, Apapma entén que les responsabilitats arriben a la corporació. La nova acció de l’associació posa pressió sobre la investigació i reobre un debat que en diverses ocasions ha sumat diverses veus: la dels partidaris de tancar el parc, com a mínim, de forma temporal fins que la investigació conclogui. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT