PUBLICITAT

Encamp planteja solucions als temporers amb els pisos socials

El Comú d’Encamp ha posat fil a l’agulla per donar una solució a curt termini a la manca de pisos de lloguer per als temporers del Pas de la Casa. Com ja havia anunciat i ahir va concretar en declaracions a aquest rotatiu el cònsol major encampadà, la corporació ha convocat un concurs públic per adjudicar la concessió administrativa per a la gestió i explotació d’una quinzena de pisos que té a la Solana del Pas de la Casa. Els habitatges tindran un preu inicial fixat per la corporació que dependrà del nombre d’habitacions, de manera que el més econòmic sortirà a 400 euros (una habitació) i el més car tindrà un preu base de 700 euros (tres habitacions). Totes les opcions incorporen traster i pàrquing. A aquests preus base s’hi haurà de sumar el que pugin les despeses. Les empreses que presentin un percentatge addicional en aquest concepte més ajustat seran les que obtindran la concessió.


La mesura proposada per Encamp, doncs, tindrà efecte ja aquesta temporada d’hivern, donant una solució clara amb preus per sota del mercat actual als treballadors temporers que actualment també estan patint l’escassetat de pisos de lloguer i els preus desorbitats d’alguns immobles. Al cap i a la fi, la corporació ha posat sobre la taula el que s’entén per pisos socials, en un moment en què justament aquesta modalitat s’està reclamant per entitats com el raonador del ciutadà. 


Un exemple clar d’una mesura que tindrà una repercussió ràpida, mentre que les accions proposades pel Govern estan sent criticades, especialment, perquè el seu efecte serà palpable a diversos anys vista. Mentrestant, els propietaris afirmen que van alertar de la crisi de preus fa anys, els sindicats insisteixen que cal regular els lloguers i el Govern s’hi nega. De moment, sobre la taula, dos estudis en marxa però cap solució a curt termini.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT