PUBLICITAT

Millores en els drets dels presos

E l comitè europeu per a la prevenció de la tortura i de les penes o tractes inhumans o degradants del Consell d’Europa ha entregat les conclusions de la seva visita al país el passat mes de gener. Tal com va explicar ahir el ministre Xavier Espot, el comitè ha valorat positivament els avenços que s’han fet en aquests últims quatre anys però també ha fet més recomanacions. Entre aquestes, destaca la petició perquè s’ampliïn les hores de visites psiquiàtriques i psicològiques al centre penitenciari, així com que també s’ampliï l’horari del vis-a-vis i les visites familiars.


Malgrat aquestes noves recomanacions, la valoració del centre penitenciari és positiva, en paraules d’Espot, les condicions són de «les millors d’Europa» amb una «millora significativa» respecte a fa quatre anys. A més, tant Espot com el director del centre penitenciari, Francesc Tarroch, van remarcar que les recomanacions que el comitè ha posat en relleu són de fàcil solució. 


És cert que la institució ha patit una millora important en els darrers anys, especialment per l’aposta del ministre per la reinserció a través de convenis amb centres educatius i també a tracés d’empreses per donar una sortida laboral als interns. L’estrena del vis-a-vis també ha estat, sense dubte, un gran avenç pels drets dels presos. Cal valorar positivament tots aquests avenços, malgrat que també cal tenir clar que encara queda feina per fer amb, per exemple, els convenis amb els països veïns. Amb el recent cas d’un pres que va sortir de la presó amb un permís mèdic per anar a tractar-se a Espanya i no va tornar, ha quedat palès la necessitat d’aquests convenis per posicionar-se com un centre penitenciari seriós i amb totes les garanties. Una altra de les demandes recurrents a les quals el ministeri ha de fer front és a la incorporació de nous agents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT