PUBLICITAT

Els capítols de l’heliport que ningú vol tenir al costat

El projecte de l’heliport, que semblava aparcat pel silenci dels darrers mesos, segueix viu sobre el paper. El projecte de pressupost del 2019 preeu una inversió total de 12,6 milions repartida entre el que ja s’ha gastat des del 2016 i el que s’ha de pressupostar fins el 2021. El gruix de la inversió se centra en els dos darrers anys, amb 5,2 i sis milions respectivament. En canvi, per a l’any vinent només s’han previst 250.000 euros. 
A ningú se li escapa que l’any que arriba concentra dues cites electorals: els comicis nacionals previstos per finals de març o principis d’abril i els comunals, previstos per finals d’any. I tampoc se li escapa a ningú que el projecte de l’heliport ha generat enemistats des d’un bon inici, amb l’oposició dels veïns en tots els terrenys on s’ha estudiat ubicar-lo. Des del 2012 fins ara, l’Executiu no ha estat capaç de trobar un espai sense el rebuig dels que hi viuen a prop i, com no és d’estranyar, de l’oposició del moment. Tampoc passa desapercebut el fet que, davant de la immediatesa de les eleccions, el projecte ha perdut embranzida sense que encara s’hagi tancat definitivament les Tresoles com a ubicació per la infraestructura. 
La realitat és que ara per ara el projecte segueix sent tan a prop de ser una realitat com el 2012, amb la diferència, però, que l’Executiu ja s’ha gastat una bona quantitat de diner públic en estudis i informes. Amb tot, el ministre Torres continua insistint en la necessitat del projecte i es nega a aturar-lo. Més enllà de si el país requereix de la infraestructura o no, el que està clar és que després del recent ridícul amb el The Cloud, el Govern no es pot permetre un altre fracàs i que, per això, ara, a les acaballes de la legislatura, sembla millor deixar refredar la qüestió fins passades les eleccions. Les previsions, però, ja superen en 2,2 milions els costos estimats a principis d’any i en gairebé 10 milions del pressupost inicial que contemplava només tres milions d’euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT