PUBLICITAT

Un nou «mini Tobotronc» amb més mesures de seguretat

Grandvalira va anunciar ahir que una de les inversions que farà al sector de Canillo aquesta temporada és un tobogan a l’estil del Tobotronc que tindrà 550 metres de llargada i que han batejat com a Màgic Gliss. Una aposta que pot semblar arriscada si es té en compte la mala fama de l’atracció estrella de Naturlandia, malgrat que, també cal dir-ho, la de Sant Julià té una extensió molt més agosarada. 
Gran part de la mala fama del Tobotronc, és important remarcar-ho, s’ha guanyat degut a la seguretat de l’atracció que ha provocat un bon grapat d’accidents –en alguns casos fins i tot han acabat davant la justícia–, així com a la mala gestió del parc d’atraccions per part dels diferents governs comunals que han anat passant per Sant Julià. L’últim capítol, en el qual ja s’havien comprat uns llums per 50.000 euros per fer funcionar el giny de nit sense tenir el permís del Govern per instal·lar-los, és un bon exemple de la improvisació d’uns i dels altres. En aquesta ocasió, l’Executiu va denegar el permís per falta de mesures de seguretat. 
En tot cas, l’estació d’esquí assegura que el nou mini Tobotronc no té res a veure amb el lauredià, malgrat que les comparacions siguin inevitables. Per desmarcar-se, tenen clar que el més important és, precisament, la seguretat dels usuaris que l’utilitzin. No es posa en dubte que els treballs per assegurar l’atracció es duran a terme acuradament i sempre amb la mirada posada al benestar dels usuaris. Un cop estigui tot a punt, el Govern, com és habitual, haurà de donar llum verda al giny. Costarà d’entendre, però, que l’Executiu avali una atracció molt semblant a la de Sant Julià però amb unes mesures de seguretat molt més serioses sense reclamar a Naturlandia millores en aquest aspecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT