PUBLICITAT

La feina legislativa que s’encalla

La demanda que el Grup Parlamentari Demòcrata a fet a la Sindicatura per tramitar les 13 lleis que actualment hi ha a tràmit parlamentari de forma urgent ha indignat a l’oposició. Els consellers de la minoria en bloc van sortir ahir davant la premsa per rebutjar la petició i criticar als demòcrates per voler fer la feina que no s’ha fet fins ara de pressa i corrents per «complir amb l’expedient» abans de les eleccions. 
És lícit i lògic que els consellers de l’oposició critiquin la demanda del grup majoritari de treballar les lleis fora de sessions i en un termini limitat amb l’argument que no tindran prou temps per fer correctament el seu paper. Ara bé, malgrat tots aquests arguments a favor, l’oposició va afirmar que acudiran de totes maneres a les comissions en cas que se celebrin per no defugir les seves responsabilitats davant del poble. 


Una decisió que contradiu el que ahir van sortir a defensar a una sola veu. Si realment els grups consideren que en aquest període de temps previ a la dissolució del Consell General els textos legislatius que queden en cartera són massa com per poder-los treballar tots, seria lògic que es neguessin a funcionar fora del període de sessions precisament per responsabilitat política amb l’objectiu que no tiressin endavant unes lleis poc treballades. Portar la qüestió a la justícia, com ahir apuntaven alguns, serà una pèrdua de temps i d’esforç, ja que segurament la resposta arribarà massa tard. D’altra banda, els consellers generals de l’oposició també van demanar que si s’habiliten els mesos de gener i febrer per treballar en comissió, també s’hauria de fer per celebrar sessions de control al Govern. 


Sigui quina sigui la decisió final, doncs, s’esperen uns mesos carregats políticament parlant amb una (pre)campanya electoral que ja fa mesos que ha començat. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT