PUBLICITAT

Tots hi guanyem amb la validació col·legial

L’entesa entre el Govern i el Consell de Col·legis Professionals és una bona notícia que va més enllà dels col·lectius professionals directament implicats, ja que assegura que el conjunt de la ciutadania ens adrecem als experts que ens presten servei amb totes les garanties que mereixem. 
El Govern va anunciar a finals d’agost una modificació de la Llei de l’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals que preveia aplicar el procés d’habilitació de professionals vigent a Europa. El Consell de Col·legis va alertar ràpidament que calia un punt de vista dels professionals del país per fer aquest pas i ens n’hem d’alegrar que ho fessin, ja que ara, qualsevol professional que vulgui exercir al país i reconèixer oficialment la seva professió haurà de comptar amb el vistiplau del col·legi professional andorrà que li correspongui. 


Cal destacar també la voluntat integradora del Consell, que no tancarà les portes rotundament a qui no compleixi els requisits, sinó que podrà proposar formacions complementàries o pràctiques en empresa per assolir els coneixements que garanteixin l’exercici de la professió amb totes les garanties. 


Ens trobem davant d’un exemple flagrant de bona cooperació i entesa entre l’Executiu i la societat civil, en benefici del bé comú dels ciutadans. Cal agrair la implicació del Consell de Col·legis professionals en aquest sentit, encara que sigui evident el perjudici que podien haver patit i l’interès que tenien en un bon sistema, finalment tots ens en beneficiarem. Moltes de les professions col·legiades a Andorra intervenen en la vida dels ciutadans en moments clau: infermers, advocats o arquitectes, per citar només uns pocs exemples, i és de rebut que el ciutadà s’adreci a aquests professionals amb plena confiança. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT