PUBLICITAT

Homologació dels coneixements de català

Els títols oficials de llengua catalana obtinguts al Principat ja són homologables a Catalunya, com també ho són a Andorra els que han estat aprovats al país veí. Un pas endavant necessari, sense dubte, que va quedar certificat ahir amb el conveni signat entre el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística. L’homologació permetrà, entre d’altres coses, afavorir la mobilitat dels ciutadans entre els dos territoris i, en conseqüència, augmentar la capacitat d’inserció laboral. A nivell polític i cultural, a més, enforteix els lligams entre els dos països i dona impuls a la llengua oficial del Principat. 
L’equivalència s’estén a totes les titulacions oficials, és a dir, als cinc nivells de català, del bàsic al superior. En total, doncs, són 15 els títols que seran «equivalents entre ells». L’acord era indiscutiblement necessari, ja que no s’entenia que compartint idioma i davant la proximitat dels dos territoris, la titulació d’un lloc no servís un cop passada la frontera. Segons va explicar el ministre d’Educació, l’homologació ja s’està treballant també amb la Generalitat valenciana, amb la qual s’espera arribar també a un acord. 
És evident que la llengua és un dels punts més importants per la integració de nouvinguts i és important potenciar el seu ús en espais púbics com els bars, els serveis ciutadans o les escoles. Amb tot, perquè l’aposta sigui efectiva cal donar els recursos i és just dir que el Govern ha apostat per la llengua oficial. Des de diferents ministeris s’ha apostat en diverses ocasions per campanyes o convenis per impulsar i preservar l’ús del català, a més dels cursos gratuïts per a ciutadans i empreses que permeten a qualsevol persona, independentment de la seva situació econòmica, integrar-se al país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT