PUBLICITAT

Més víctimes de violència de gènere ateses

El Govern va fer públiques ahir les dades de víctimes de violència de gènere que han estat ateses fins a l’octubre. A dos mesos per acabar l’any, les xifres ja són superiors a les de l’any passat amb 122 casos nous dels 268 atesos. Segons el ministre Espot, l’increment de les dades no es deu a un augment dels casos, sinó al bon funcionament del servei que està ajudant a què moltes dones hi acudeixin per demanar ajuda. De fet, a moltes de les víctimes els resulta més fàcil adreçar-se a aquest servei que no pas denunciar, ja sigui per por o per desconfiança en el sistema. A tall d’exemple, només 97 de les 268 dones ateses van interposar denuncia. 
Més enllà de la importància de recórrer a la Policia per poder perseguir els agressors, cal celebrar que les víctimes de violència de gènere tinguin un espai on acudir i que s’hi sentin segures. En aquest sentit, i malgrat que el nombre de persones que ho utilitzin no sigui molt alt, és important posar a disposició de les víctimes un servei de justícia gratuït com hi ha, així com donar atenció psicològica a qui ho requereixi. Alguns casos agafen complexitat quan, a més, hi ha infants pel mig que també surten esquitxats de la difícil situació. 
És necessari deixar clar que l’increment de nombre d’agressions és sempre una mala notícia però que ho és menys si el que significa és que els casos surten cada cop més a la llum, ja que això permet perseguir els agressors i ajudar a les víctimes i als infants, si n’hi ha. Així mateix, també és positiu en el sentit que permet treballar amb els maltractadors des d’un punt de vista de la reinserció social. És evident que hi ha conductes que cal castigar i que per això tenim un Estat de Dret en què la justícia fa la seva feina. Dit això, però, és de lloar acompanyar les penes judicials amb un programa de reinserció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT