PUBLICITAT

La mala gestió del diner públic no pot quedar en l’oblit

E ls informes dels tècnics per esbrinar què va provocar la desviació econòmica desmesurada entre les estimacions del cost del The Cloud i les propostes presentades ha generat encara més indignació entre els partits de l’oposició. El fet que el Govern conegués prèviament a la licitació que el calcul no estava ben fet –a través d’un informe que el propi Executiu havia demanat– i que tot i així seguís endavant amb el projecte sense modificar-lo ha donat encara més arguments als opositors de DA per titllar-los d’irresponsables i per denunciar el que entenen que és una mala gestió del diner públic.

 
Efectivament, els informes fets –tant el previ a la licitació com l’elaborat durant el termini per presentar propostes– deixen molt clar que el projecte, tal com estava presentat, era inviable econòmicament. La idea, liderada inicialment pel ministre Jordi Alcobé i que, després de la seva dimissió va passar en mans del ministre Torres, va estar des d’un bon inici rodejada de dubtes. Els diversos canvis de plantejament i de pressupost que va patir des del principi ja mostraven la insolvència del projecte, però el Govern va insistir en tirar-lo endavant. Finalment, el fracàs es va fer evident amb l’anunci de la seva fallida. 


El ridícul va ser estrepitós, ja que l’Executiu va fer bandera de la iniciativa remarcant que seria un símbol del país, però a mesura que avancen els mesos i es coneixen més detalls sobre el procés i la gestió ho és encara més. La falta d’explicacions del Govern i d’Andorra Telecom després d’invertir més de tres milions de diners públics en una idea que finalment no s’ha dut a terme és inexcusable, com ho és també que no es donin explicacions sobre perquè no es va fer cas a uns informes que ells mateixos van demanar. La llàstima és que sovint aquesta mala gestió del diner públic queda ràpidament en l’oblit de tots i tal dia farà un any sense que ningú n’hagi assumit les responsabilitats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT