PUBLICITAT

Canvis importants per a treballadors i empresaris

El Consell General ha de debatre entre avui i demà uns dels textos més rellevants i amb més repercussió per a la ciutadania de la legislatura: les lleis laborals. Entre els canvis principals del text legislatiu hi ha la reducció de les indemnitzacions per acomiadament injustificat, en comparació amb la quantitat que perceben els treballadors amb la normativa vigent; contractes obligatòriament per escrit; període de prova més llarg; permisos més amplis per maternitat i paternitat; i la possibilitat de reduir la jornada a la plantilla si les empreses tenen pèrdues, entre d’altres. 


La majoria de les noves mesures han estat fortament criticades pels sindicats i també pels grups de l’oposició, que consideren que són un retrocés en els drets dels treballadors. Els que sí que estan d’acord amb els canvis són els empresaris. Per part seva, l’única demanda és que hi haig un període de moratòria. Les lleis havien d’estar aprovades abans de l’estiu, però finalment els tempos legislatius han allargat el debat fins avui. Tot plegat provoca també que les empreses s’hagin quedat sense marge per implementar els canvis per a l’any vinent.


Les desenes de reserves d’esmenes que s’han de debatre avui en seu parlamentària auguren un intercanvi dialèctic llarg i tens entre les diferents formacions i, fins i tot, que la sessió al Consell General s’allargui fins demà. La importància i transcendència de les lleis laborals justifiquen el temps que se’ls hi ha de dedicar, així com el ressò que és necessari que tinguin. Queda clar que les condicions dels treballadors quedaran retallades i que els empresaris tindran més facilitat per justificar comiats en cas de pèrdues. Amb tot, les reserves d’esmenes, com ja va passar amb el centenar d’esmenes a l’articulat presentades per tots els grups parlamentaris, quedaran probablement en res si DA usa la seva majoria. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT