PUBLICITAT

Tots els esforços són bons: ‘Afluixa’

Els andorrans hem tingut, des de fa dècades la mala fama de conduir de pressa  en territori nacional i a les carreteres dels països veïns. Resulta encara sorprenent que, amb les dades a la mà, que demostren com la velocitat, sovint combinada amb l’alcohol, és una bomba de rellotgeria, aquest sigui un fet tan habitual, com habituals han esdevingut en les nostres converses diàries les emoticones emprades en la campanya Afluixa, presentada ahir i que persegueix fer-nos aixecar el peu de l’accelerador i reflexionar sobre el mal que ens podem fer i que podem infligir en aquells qui ens creuem. 


Tot i que l’objectiu de la campanya és cap mort a les carreteres andorranes durant el 2019, la presentació arriba en un moment clau per al trànsit, les vigílies del Nadal, on augmenten els desplaçaments que, a més, sovint estan relacionats amb àpats familiars que impliquen massa brindis si tenim en compte que després cal tornar a agafar el cotxe. En aquest grup d’esdeveniments nadalencs també influeixen els sopars d’empresa. 


I, tot plegat, sense voler treure la responsabilitat als qui, havent begut pugen al cotxe i no perceben el risc de prémer l’accelerador, potser s’alleugeria amb una bona xarxa de transport públic. Per exemple, uns autobusos nocturns que interconnectessin les zones d’oci de les diferents parròquies per poder compatibilitzar l’opció de sortir de festa i beure. Sabem que el nou concurs de les línies d’autobusos millorarà la freqüència i els recorreguts dels autobusos nocturns però encara no en tenim tots els detalls, esperem que això s’hagi tingut en compte. 


Per últim, cal aplaudir que Afluixa contempla un paquet d’accions específiques per a motoristes, el col·lectiu que, malauradament, més fa créixer les víctimes mortals a la carretera del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT