PUBLICITAT

Per apostar per la qualitat, cal millorar les condicions

Els resultats de l’enquesta de conjuntura del primer semestre que cada any realitza la Cambra de Comerç mostren, novament, que el comerç és el sector que més està patint a nivell econòmic. Un dels arguments que es repeteix també any rere any és la falta de personal qualificat. Segons alguns empresaris, es tracta d’un peix que es mossega la cua: la falta d’ingressos impossibilita apujar els sous i per salaris baixos el personal qualificat no treballa. Tot inici, però, requereix d’una inversió, i, és clar que cal oferir unes condicions millors als treballadors si es busca gent amb experiència i idiomes, entre d’altres qualitats. Així mateix també ho va expressar el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, que ahir va retreure als empresaris que no apostin per la formació del personal. Sembla evident que els compradors que no s’enduguin una bona experiència de compra no tornaran i que, per tant, cal incidir en donar una bona imatge i servei.

A més, cal apostar en el futur immediat per a l’e-commerce, un punt en el qual Andorra ja va tard. El model de compres ha canviat, evolucionant clarament cap a una venda on-line, un terreny encara desconegut pel Principat amb la falta de plataformes primordials pel sector com ara PayPal.

La bona notícia és que la construcció i el turisme lideren la recuperació. En el primer cas, és obvi que l’obra pública ha tingut un gran pes en aquests resultats amb treballs importants com la remodelació de l’avinguda Meritxell i la de Carlemany o la plataforma de Soldeu. Pel que fa al turisme, és una bona notícia que repunti i tot apunta que ho seguirà fent, després de les imatges de retencions del passat pont. Turisme vol dir ingressos en restaurants, hotels, pistes d’esquí... però és necessari que també es tradueixi en beneficis pels comerciants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT