PUBLICITAT

Diferents sensibilitats mobilitzades

Els sindicats van demostrar ahir per segona vegada aquest any que tenen poder de convocatòria. Unes mil persones es van concentrar a l’avinguda Meritxell a favor dels drets socials, en contra de la pujada de preus dels lloguers i de la reforma laboral. La segona legislatura demòcrata, amb Toni Martí al capdavant, quedarà marcada per les dues fotografies de les grans manifestacions dels treballadors del país de l’any: la primera, el mes de març, en contra de la Llei de la Funció Púbica, i la segona, ahir. És necessari apuntar que seria faltar a la veritat dir que el motiu de la protesta d’ahir va ser exclusivament la reforma laboral. De fet, la concentració va aplegar el malestar de la ciutadania per diferents temàtiques: des de les reivindicacions feministes, fins a la indignació per la pujada del preu dels lloguers. Diferents sensibilitats, opinions i ideologies cridant en una mateixa direcció: els drets socials. 


Més enllà del ball de xifres que tots els implicats, d’una banda i de l’altra, argumentaran avui, no es pot negar que la imatge de la ciutadania defensant els seus drets al carrer sorprèn, especialment al Principat. I, vist l’èxit, els sindicats ja van anunciar una nova mobilització per a mitjans de gener, en contra, de nou, de la reforma de la Funció Pública que es podria aprovar a principis de l’any vinent. 


No hi ha dubte que una reforma que afecta els drets i deures ciutadans sempre generarà detractors i elogiadors i que, per tant, mai serà 100% al gust de tothom. Els canvis sempre són difícils d’entomar. Amb tot, la ciutadania ha demostrat que és capaç de sortir al carrer per demostrar el seu descontentament amb les iniciatives legislatives proposades. La resposta ha sigut clara i requerirà d’una contesta, sigui quina sigui, per part de les autoritats polítiques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT