PUBLICITAT

Nova prova de força de la ciutadania indignada

Segons sembla, a Andorra s’ha obert la caixa de pandora de la protesta social al carrer i encara amb la ressaca del miler de persones que van sortir a dir que el nivell de vida les estava ofegant i que la reforma laboral els feia l’efecte que els ofegaria més, el passat dia 17, ara arriba la convocatòria del SEP contra la Llei de la Funció Pública que segueix guanyant adeptes cada dia que passa. 


A més, la convocatòria s’està perfeccionant i ahir coneixíem que ara la crida inclou elements distintius, a l’estil de les grans revolucions socials que han recorregut el món al llarg dels darrers segles. Aquesta vegada, però, ni clavells, ni armilles grogues, ni màscares. No. Quelcom una mica més teatral: l’escenificació de la «mort de la classe mitjana» a través de la porta de roba negra i un ciri. 


La petició dels convocants evidencia la confiança en la reacció de la gent i, caldrà esperar a la resposta ciutadana, per saber fins a quin punt compren la proposta. Sobretot perquè ara un dels elements instigadors de la protesta és la reforma de la Llei de la Funció Pública i, potser, una part de la ciutadania encara té els treballadors públics com «els altres», encara que l’agermanament a la protesta de desembre podria fer preveure bons fruits. 


A banda del vestuari i complements especials que la convocatòria suggereix, els sindicats també s’han aventurat a demanar que es compleixin rècords i se superin les mil persones de protesta al carrer. 


Aquest, seria sens dubte el senyal més fort, més enllà de la impressió d’una llarga marxa fúnebre ben ambientada per la mort de la classe mitjana. Més de mil persones al carrer i les campanes d’un pacte tripartit, podran fer trontollar l’autoconfiança en la victòria primaveral de DA? Recordem que ells també van tenir la seva manifestació de mil persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT