PUBLICITAT

Una visita de testimonis gràfics

Sort en tenim dels testimonis gràfics perquè gràcies a aquests estem segurs que la visita oficial de la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, va tenir lloc ahir al Principat per començar a posar a fil a l’agulla a l’esdeveniment que acollirà el Principat el 2020. 


Els mitjans recollirem avui imatges estàtiques de la seva presència i imatges en moviment però cap paraula ni per escrit ni transmesa per ones hertzianes. Perquè, per motius que desconeixem, no vam poder parlar amb ella. I diguem-ne que va ser més un tema d’omissió que de negació. Anem per parts. La setmana passada els mitjans rebem una convocatòria de premsa on s’emplaça a mitjans gràfics, és a dir, només fotògrafs i videògrafs, sense possibilitat de recollir declaracions a dues trobades per captar la reunió de la Sra. Grynspan amb el cap de Govern i de la representant iberoamericana amb les delegacions. La mateixa convocatòria també esmenta: «El mateix dilluns, us convocaran durant la jornada per fer declaracions». 


Amb aquesta informació, és molt agosarat pensar que les declaracions serien de la senyora Grynspan? Tot sembla indicar que serien d’ella, doncs la seva visita genera el fet noticiós a cobrir. Bé, ahir, rebem una nova convocatòria, que estàvem esperant per a les declaracions de la secretària tal i com ens havien promès el divendres passat, recordem-ho. El subjecte del correu diu «Declaracions primera reunió oficial SEGIB». És molt agosarat pensar que la convocatòria és per a aquelles declaracions que estem esperant des de divendres? Tot sembla indicar que serien aquestes mateixes. 


A l’hora citada compareix la ministra d’Exteriors, Maria Ubach per atendre els mitjans. Compareix sola. Sense la secretària. I sí, l’últim correu deia que compareixeria la ministra però haver d’entendre que compareixeria sola és per a un nivell de lectura entre línies molt avançat. Massa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT