PUBLICITAT

Mesures per protegir el patrimoni nacional

El romànic és un dels elements característics d’Andorra. És un patrimoni valuós que identifica el país i que marca la història que es va viure en aquestes valls. El ventall d’esglésies i edificis de l’època en la qual s’estilava aquest estil a Europa és ampli. És un patrimoni valuós que s’ha de cuidar, a més de donar-li rellevància tant dins com fora de les nostres fronteres. L’esfondrament del campanar de l’església de Sant Vicenç d’Enclar, a causa dels elements meteorològics que van afectar durant el dia d’ahir, és un cop dur pel significat que té. Són molts segles d’història els que hi ha a darrere i és uns dels referents arquitectònics a la parròquia d’Andorra la Vella i el país.

El patrimoni és de tots i se n’ha de tenir cura, perquè es trobi en les millors condicions i que no es produeixin incidents com l’esmentat, en el qual una part de l’edifici va acabar convertida en un munt de pedres. Una imatge desoladora que necessita restablir-se amb la màxima celeritat, perquè l’església es reconstrueixi i torni a tenir el seu campanar elevat. Es necessita que monuments d’aquest tipus comptin amb el seguiment més gran possible per tenir totes les garanties de seguir per seguir petuant-se en el temps.

A més, es dona la circumstància que Sant Vicenç d’Enclar és un dels indrets aspirants a formar part de la candidatura del Coprincipat per entrar a la llista del patrimoni Mundial de la Unesco, en una proposta transnacional amb participació també d’espais d’Espanya i França, i que vénen a donar a conèixer la formació i consolidació d’Andorra com a país. Aquest aspecte fa encara més evident que el patrimoni s’ha de conservar amb totes les garanties, per assegurar la pervivència d’allò que conforma la construcció del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT