PUBLICITAT

Molts interrogants entorn l’escola francesa d’Ordino

Aquesta setmana l’escola francesa d’Ordino ha patit dos brots amb diversos símptomes en els afectats amb només tres dies de diferència. Aquesta circumstància apunta que el protocol seguit no ha estat l’adequat, ja els fets s’han repetit, provocant que un important nombre d’estudiants i algun adult hagin estat afectats en dues ocasions en el centre educatiu. Sobre el cas es presenten diversos interrogants, i de moment, no hi ha respostes.

Algunes de les preguntes que es fan és l’origen de la intoxicació i perquè es va permetre ahir que els alumnes accedissin a la zona afectada quan aquesta se suposava que estava tancada. Cal saber com va ser possible que hi poguessin anar a recollir les seves pertinences, quan encara s’està investigant els motius del brot. Els joves que van entrar-hi es van veure afectats per un atac d’urticària, amb símptomes força menors que els que es van produir dimarts, quan a més de picor també van patir dolor abdominal i maldecap. L’origen que va causar tot aquest capítol a l’escola està encara per descobrir-se, fent més greu el fet d’accedir a la font de l’origen quan encara no se saben els motius. Una empresa especialitzada hi està treballant per tractar de treure’n l’entrellat i de prendre les mesures necessàries per acabar amb el focus i descontaminar l’espai. En la inspecció inicial i les anàlisis posteriors no s’ha trobat la presència de cap tòxic.

Aquesta incertesa provoca que alguns pares presentin dubtes sobre la situació i pensin en no portar els seus fills a l’escola dilluns. Des del Govern s’assegura que no s’ha plantejat tancar el centre en cap moment perquè els tècnics no ho recomanen, per tant, després del cap de setmana es tornarà a obrir, menys l’àrea que es troba restringida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT