PUBLICITAT

Els efectes del coronavirus es fan sentir en tots els sectors

Ningú s’escapa de les conseqüències de la pandèmia que es fa sentir en tot el món. No només en l’àmbit de la salut, sinó també en l’econòmic i en molts casos socials. L’aturada de país que es va produir al Principat va tenir els seus efectes en tota l’activitat productiva, amb uns índexs que van variant depenent del sector en concret. En alguns l’afectació és realment forta, amb la dificultat que suposarà poder continuar endavant en els pròxims mesos. Des del mateix Govern ja van avisar setmanes enrere que alguns es quedarien pel camí.

Les estacions d’esquí es van veure greument perjudicades amb l’esclat de la pandèmia, quan el virus no tenia control i el nombre de contagis es multiplicaven diàriament, que va portar als governs a reaccionar i instaurar mesures excepcionals als seus territoris perquè el nombre d’infectats de la Covid-19 no continués augmentant sense fre. Els camps de neu al Principat van haver de tancar les seves portes més d’un mes abans del final programat de la temporada, provocant que el balanç dels mesos d’obertura no pogués ser tan bo com es preveia amb les setmanes que quedaven per davant. Un exemple és el d’Ordino Arcalís, que ahir presentava els seus números.

Tampoc s’escapa a l’impacte Andorra Telecom, que veurà al tancament de l’exercici com els seus ingressos pateixen una davallada important respecte a la xifra que estava prevista en un inici i abans que es produís l’actual crisi sanitària. Així i tot la seva liquiditat no patirà. Les empreses es van ressituant després d’aquestes llargues setmanes d’aturada, amb algunes ja amb l’oportunitat d’haver reprès la seva activitat, mentre que d’altres ho fan avui i d’altres encara no han pogut fer-ho i hauran d’esperar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT