PUBLICITAT

Control sanitari en el sector turístic

Andorra va per bon camí per donar per finalitzada la crisi sanitària, tot i que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, recorda que el virus seguirà permanent entre nosaltres, el que comporta que sempre hi hagi un perill delimitat a què es produeixi un rebrot, o que es puguin produir contagis com en qualsevol altra malaltia. El Principat cada any rep milions de turistes, però en aquest la xifra tindrà una davallada força destacada per l’impacte del coronavirus. Convertir-se en una destinació Covid free com més aviat millor és el principal objectiu, aportant totes les mesures de seguretat sanitària a les persones que resideixen al país i a les que venen a visitar-lo.

Per aquest motiu es va plantejar que els turistes que vinguessin es realitzessin un test per conèixer si podien ser portadors de la malaltia. Era una idea que calia estudiar-la, com en quina ubicació es portarien a terme i com es tractaria la mobilitat, a part de les despeses que s’haurien d’assumir per desenvolupar tota aquesta multitud de controls diaris. Inicialment la idea era fer proves de PCR a la frontera o que el visitant ho fes al seu país d’origen, però aquesta possibilitat queda totalment descartada.

La que s’està estudiant actualment seria també sobre un gran nombre de persones: Efectuar els tests a aquells que tenen un contacte directe amb qui ve de fora a visitar el Principat. Hi entren diversos sectors, des de l’hostaleria i la restauració, fins al comerç. Una opció que també necessitaria una logística important. El Govern té clar que per recuperar el turisme, un cop la mobilitat entre països es normalitzi, es necessita tenir l’etiqueta de ser un lloc sanitari segur, que sigui un pol d’atracció que s’uneixi amb l’oferta que posseeix el país en diversos àmbits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT