PUBLICITAT

Protecció per a la normalitat amb restriccions

Apartir de l’1 de juny es podrà viure una realitat molt diferent de l’actual, i que es va arrossegant des de fa més de dos mesos. Després del segon cribratge massiu, si les xifres de contagis segueixen com en aquests moments i no es produeixen rebrots destacats, la ciutadania tindrà l’oportunitat de tenir una existència similar a la d’abans de l’aparició de la pandèmia, amb una normalitat que no acabarà de ser com la d’abans, amb algunes restriccions evidents que tindran continuïtat, passant per diversos nivells, fins que no es trobi una vacuna a la malaltia.

Per accedir a aquesta nova normalitat, com també se la coneix, es prendran mesures per garantir la seguretat sanitària de les persones. Especialment les que són un factor de risc, com els padrins. El distanciament social s’ha fet notar amb força durant el confinament. És un dels aspectes en els quals més s’hi ha incidit perquè el nombre de contagis de coronavirus no se seguissin multiplicant exponencialment. Amb la distensió d’algunes d’aquestes mesures, els usuaris dels centres sociosanitaris podran rebre la visita dels seus familiars, però abans d’aquests s’hauran de sotmetre a un test com a mesura de prevenció, per comprovar que no estan malalts de la Covid-19 i són un perill per infectar als padrins.  

Les residències han estat un focus important de contagis les últimes setmanes, i malauradament també han significat que més de la meitat dels morts a causa de la Covid-19 provinguessin d’aquests centres. Per aquest motiu es vol tenir especial cura, per vigilar de ben a prop als col·lectius més vulnerables. També s’està treballant en nous protocols d’actuació de prevenció i actuació en aquests tipus de centres, per evitar que es torni a produir una situació com la que ha portat el coronavirus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT