PUBLICITAT

Iniciativa per reactivar el Pas de la Casa

Tot el país està patint les conseqüències de l’aturada tècnica dels sectors productius a causa de la pandèmia sanitària del coronavirus. I el Pas de la Casa no és cap excepció. La població, que viu essencialment del turisme i el comerç, està suportant tot el pes de no comptar amb visitants els darrers mesos, i de tenir negocis tancats durant setmanes que es fan llargues. La vitalitat dels seus carrers, com en la majoria del territori, s’ha vist trastocada pel confinament i el tancament de negocis.

Amb el mes de juny acostant-se i també la nova normalitat, des d’Encamp es mira a la localitat fronterera amb una visió de reactivar el turisme, estudiant totes les propostes sorgides des dels diversos sectors productius del Pas per poder atreure visitants i que la reobertura sigui rendible. Un dels factors determinants serà la mobilitat entre països, ara que França ha inclòs Andorra en el seu radi de desescalada. Un element bàsic per a la supervivència del Pas per la gran entrada de visitants que es produeix per la frontera del Baladrà. La reactivació no serà un fet fins que la mobilitat de vehicles no es normalitzi.

El Pas de la Casa acumula cops durs en els últims temps, que han patit els seus habitants, el comerç, la restauració i l’hoteleria. La temporada d’esquí estava sent positiva, però aquesta va concloure més d’un mes abans de la programació inicial establerta per finalitzar-la. A aquesta circumstància pròxima se li suma la de l’any passat, quan una esllavissada a l’RN-22 va obligar a tallar l’accés amb França quasi una vintena de dies, comportant que es tallés de cop durant aquest període l’entrada de turismes gals. Són un conjunt de factors que han fet patir al Pas, en un sotrac del qual confien poder sortir de la millor manera amb el pla establert per ajudar-los un cop tota l’activitat es pugui reprendre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT