PUBLICITAT

No embrutem el nom del futbol per aficionats maleducats

No és una polèmica puntual i no és un cas que hagi de passar desapercebut al país pel fet que hagi succeït fora de les nostres fronteres. La quantitat d’insults que se senten als camps de futbol és intolerable i inadmissible. I ho és dins i fora del camp. I no perquè sigui Vinicius en concret, sinó perquè el racisme no té cabuda al segle XXI. Ara sembla que tot se centri en el món del futbol quan la xenofòbia és una xacra mundial.

La sanció pel València CF és exemplar sí, i el més important és que un fet així hagi fet encendre les alarmes a l’Organització de les Nacions Unides, que ja ha condemnat els fets i ha demanat lluitar contra el racisme.

És un tema d’educació. En aquest cas ha estat Vinicius a qui s’ha insultat, però són actituds que es veuen sovint en el món del futbol. Diversos futbolistes han rebut males paraules per part de l’afició des de sempre. Els passa als del Madrid però també als del Barça. Així que no, aquest no és un cas aïllat i els clubs de futbol, les lligues i els àrbitres tenen el deure d’assegurar-se que actituds d’aquest tipus no succeeixin als camps. Perquè no és just que per culpa d’una part d’aficionats de diversos clubs s’embruti un esport com el futbol. Per sort, la gran majoria de persones que van a veure un partit se saben comportar i, els que no, no haurien de tenir cabuda a un estadi.

És cert que hi ha gent maleducada als camps de futbol igual que n’hi ha a cada racó de l’esfera terrestre, i contra aquests és contra qui s’ha de lluitar. Però ja no és només això, és seguir els protocols que marquen les mateixes normes que regulen la lliga de futbol. L’àrbitre hauria d’haver parat el partit. 

El cas ja no és un tema de clubs i de colors, i així ho ha exemplificat l’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, condemnant els insults a un jugador del Reial Madrid.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT