PUBLICITAT

Això és el que implica tenir un fill a Andorra i no sabíem

Mantenir un fill a Andorra costa 747 euros; o això és el que diuen les estadístiques publicades ahir.  Això és la mitjana, és clar, perquè si parles amb pares no estan d’acord amb aquestes dades. Primer perquè una de les dades que més sorprèn és la relacionada amb els diners que costa l’alimentació d’un fill, ja que segons els càlculs són 157 euros al mes. 

Per gastar-se només això en menjar s’hauria de donar per fet que els nens s’alimenten principalment de pasta, arròs, patates i pa, ja que fer la compra al país avui dia és molt car.

L’habitatge ja és un tema que ha estat molt comentat últimament, i és també un dels grups de despesa més importants que hi ha ara mateix. I és que és un tema preocupant, ho indicava ahir també Càritas Andorrana explicant que l’habitatge és un dels principals problemes de pobresa. 

Aquest és un tema a mirar i a regular d’alguna manera i, tot i que s’intenta, no s’està aconseguint gaire per no dir gens. Perquè els pisos socials estan molt bé, però arriben tard i ja hi ha famílies en situació límit per culpa d’aquest tema o altres que no se’ls renova el contracte per a poder així incrementar el preu del lloguer a les persones que entrin al pis.

El que queda constatat a l’estudi és que tenir un adolescent a casa és més car que tenir un nen petit. La franja d’edat dels 13 al 17 anys és la més cara i, tenint en compte que el salari mínim ronda els 1.300 euros, resulta impossible comprendre com una persona sola pot tirar endavant un fill al país. I ja no només una persona sola sinó una parella on els dos membres estiguin en la mateixa situació i cobrin el salari mínim. Si amb prou feines arriben a final de mes sols, és incomprensible que hi arribin amb les despeses que suposa un fill.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT