PUBLICITAT

Joan Gaspart: «Vaig ser un correcte 'vice', però no servia com a president»

PER ANDRÉS LUENGO
Periodic
L'expresident del Barça, en la reunió dels Rotary, ahir a l'Husa Cèntric Foto: TONY LARA

"Culé". Tots recordem el seu bany al Tàmesis, després de l' 1-0 a la Sampdoria i la primera orelluda del Barça. L'Anita Ekberg blaugrana.

–Vostè va avalar el contracte del tovalló firmat per Rexach i Messi...

–Jo vaig fitxar Messi, sí.

–Així que si no és per vostè...

–... si no és perquè Rexach s'encaparra de portar-lo i jo que li dono suport, Messi se'n torna a l'Argentina. El vam fitxar per 0 pessetes. ¿Què val, avui?

–Anem a l'assemblea de dissabte: fumar al Camp Nou, ¿sí o no?

–El que no és bo per a la salut, no és bo per al culé. I ho dic jo, que vaig tenir la sort de seure molts anys al costat de Nicolau Casaus i el seu havà.

–Qatar Foundation, ¿sí o no?

–Sí.

–¿I la Grada jove?

–També. No hi estic en absolut d'acord que per 50 violents es culpabilitzi tota la joventut culé.

–Laporta, ¿va fer alguna cosa bé?

–Moltíssimes. Ara bé, les va fer al cap de sis mesos d'entrar, i en sis mesos no es dóna la volta a un equip. Això vol dir que partia d'una base.

–¿Es mereix, el via crucis judicial?

–El que cal és que ell i Rosell s'asseguin a la taula per resoldre els seus problemes. I Guardiola, tot i admirar la seva lleailtat, que es dediqiu a entrenar.

–Ja que en parlem, ¿vostè l'hauria fitxat, Pep?

–Potser hauria posat en dubte si era el moment, i potser sense estar-ne del tot convençut, però sí, l'hauria fitxat, perquè me l'estimo, ell i la seva família. Però qui digui que ja sabia que ens conduiria en aquesta ratxa de victòries, menteix.

–¿I Van Gaal ¿el tornaria a fitxar?

–Sí, perquè havia triomfat al Barça. En aquell moment necessitàvem un revulsiu, li vaig plantejar si s'hi veia amb cor, i va dir que sí.

–¿Els Overmars, Geovanni, Riquelme, Saviola i –ehem– tota la pesca?

–Tots aquestes jugadors havien triomfat o van triomfar després. ¡Tan dolents no eren! El que no pot ser és que quan l'encertes amb Messi el mèrit sigui del tècnic, i quan la pífies, la culpa sigui del president.

–¿Com voldria ser recordat pel soci?

–Tinc un rècord que no em treu ningú: vaig ser durant 25 anys seguits directiu del Barça.

–¿Més que Casaus?

–Més que Casaus. Si prenem aquests 25 anys en conjunt, el balanç és positiu. Si ens quedem amb els dos últim de la presidència... El que passa és que un serveix per al que serveix: vaig ser un vicepresident correcte, però no servia com a president.

–¡?

–Massa forofo, massa apassionat. Però no me'n penedeixo de res i tinc la consciència tranquil·la. Tot ho vaig fer amb la millor voluntat.

–¿Algun fitxatge que se li escapés de les mans?

–Jo hauria recuperat Ronaldo després de l'etapa italiana, quan va fitxar pel Madrid. Però Van Gaal no va voler. I Maradona no l'hauria deixat marxar tan aviat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT