PUBLICITAT

Pep Parés: «No recordo haver llançat un paper al terra en 30 anys»

PER EL PERIÒDIC
Periodic
Parés, amb aspecte un pèl canviat respecte al Capità Enciam. Un pèl... o dos. Foto: EL PERIÒDIC

PRIMER SUPERHEROI CATALÀ. Va ser en una altra vida: es feia dir Capità Enciam i va regnar a la TV3 dels primers 90 amb el superlema: "Els petits canvis són poderosos".

–¿On ha guardat l'estupenda capa i el magnífic uniforme del Capità Enciam?

–A casa, perquè me'ls vaig endur. I en alguna rara ocasió encara me'ls poso.

–Rara perversió.

–De forma molt puntual, ep. Tota manera, tenir-lo em serveix per recordar una sèrie molt entranyable per mi i penso que també per als espectadors, que va tocar molts temes: en alguns hem avançat mentre que en altres lamentablement som allà mateix.

–A veure si li passa com a Johnny Weissmuller, que es va acabar creient Tarzan.

–En absolut. El tinc guardat, el Capità, a l'armari dels bons records. Molta gent encara me'l recorda, i m'agrada, perquè va ser capaç d'influir en la conducta dels espectadors. I amb sentit de l'humor: aquí estava la gràcia.

–¿I aquella cabellera tan llustrosa, on ha quedat?

–Han passat 19 anys, tinc el cabell blanc i res és igual, excepte el carinyo per una feina que vam fer amb molta il·lusió i que va servir –insisteixo– per canviar les mentalitats. El lema gran aquell –Els petits canvis són poderosos– continua vigent.

–Doncs jo ho he provat i no em funciona: miri on sóc.

–Els bons hàbits redueixen el consum i fomenten el reciclatge i la reutilització. Les tres erres màgiques. Multiplica-ho per milions de persones, i digue'm si funciona o no.

–I Pep Parès, ¿ja separa, recicla i reutilitza?

–Ho intento.

–¿Em dirà que mai no ha llançat un paper al terra?

–No recordo haver-ho fet en els últims 30 anys. Em fa mal als ulls i a tot arreu. I quan veig algú que ho fa, de vegades m'hi atanso i li dic: «Perdoni, se li ha caigut això. Si no li molesta, ho deixaré a les escombraries per no embrutar el terra».

–¿I mai no l'han estomacat?

–Es tracta de dir-ho d'una forma positiva, proactiva, sense ser agressiu.

–Un argument de superheroi. ¿Per què no ens fa un favor i li demana al Capità Enciam que nevi d'una vegada?

–El dia que dominem la climatologia farem por, perquè tindrem a les mans un poder enorme. Millor que no hi arribem mai. Ni tan sols el Capità Enciam.

–¿Què els diria als fills televisius que llegeixin això? ¿«Tornaré», com Termintator?

–L'altra dia en parlàvem, d'un hipotètic retorn. No del Capità Enciam sinó d'un fill seu, però amb tots els gadgets actuals: mòbil, Internet, iPod...

–Tina Turner cantava allò que We don't need another heroe. ¿Ho deia per vostè?

–Espero que no. Encara que hi estic d'acord: no ens calen més herois. Ara bé, si que necessitem líders amb caràcter. Més que mai. Però miro al voltant, i on en veig cap.

–Quan mori, d'aquí a 100 anys, ¿quins superherois espera trobar-se al cel?

–Sóc fill de la meva època, així que el Capitán Trueno i el Jabato, tot i que el seu rerefons ideològic no pot estar més lluny de les meves conviccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT