PUBLICITAT

L'osteoporosi puja un 54% al veí del sud

EL PERIÒDIC
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Al país veí, la presència de l'osteoporosi ha agafat un camí complicat i cada cop és més present entre un gran número de persones. Ho va confirmar ahir el doctor Julio Hernández Augusto, cap de Servei de l'Hospital Universitari Infanta Leonor, que va parlar de les xifres de la malaltia. Segons ell, la prevalença de l'osteoporosi en la població espanyola ha augmentat un 54 per cent en els últims vint anys. Xifres que s'extreuen en el marc de la primera Jornada de Salut Òssia de la Dona.

En aquest sentit, el funcionari va dir que aquesta malaltia afecta principalment a les dones i està influenciada majorment pels processos menopàusics mitjançant els quals s'incrementa la pèrdua de la massa òssia.

El doctor va voler puntualitzat que el 80 per cent de les dones desconeixen que pateixen osteoporosi fins que tenen una fractura, i alhora assegura que cada tres dones major de 50 anys tindrà fractura osteoporósica de la malucs, de les vertebres o nines, aclarint que les més freqüents són les de vèrtebres.

Hernández Augusto va emfatitzar que el 28 per cent de les dones que pateixen fractura de maluc regularment moren a l'any següent de la caiguda. Així mateix, al voltant de la meitat de les dones que tenen fractures de maluc no poden caminar al cap d'un any, agreujant-se la seva situació en relació a la malaltia.

Les fractures de maluc tenen un impacte a nivell hospitalari ocasionant una elevada despesa sanitària que ronda els 36.000 milions d'euros l'any, segons dades ofertes durant l'activitat. El doctor especialista va destacar que les fractures de malucs s'incrementaran en els propers anys.

Al llarg de la jornada es va posar de manifest l'esforç investigador desenvolupat en el camp de l'osteoporosi que s'ha materialitzat en noves eines terapèutiques, les quals resulten més eficaços i de més fàcil aplicació, facilitant l'adhesió i compliment d'aquests tractaments que són tan importants en una malaltia tan crònica com aquesta i que requereix un tractament llarg, va expressar l'especialista en Ginecologia i Obstetrícia.

En aquest sentit s'ha millorat el funcionament del metabolisme ossi i gràcies a això es disposa de nous tractaments que actuen sobre les causes de l'osteoporosi. El doctor va assenyalar que amb aquesta activitat es pretén realitzar una revisió integral dels diferents aspectes de la salut òssia, amb un enfocament eminentment pràctic i orientat atots els metges d'atenció primària.

Aquest taller va ser organitzat pel Servei de l'Hospital Universitari Infanta Leonor en coordinació amb GlaxoSmithKline.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT