PUBLICITAT

Abundi Monterde Mestre paeller

ABUNDI MONTERDE: «Molts famosos han tastat les meves paelles»

Abundi Monterde
Abundi Monterde
Valencià i nascut a Sinarques, Abundi Monterde és un professional de l’art de fer paelles multitudinàries. Cuiner i resident a Andorra, des de fa 25 anys treballa amb passió l’arròs i prepara el salt a establir un rècord Guinness. Cantants, actors, personalitats, polítics i presentadors de televisió han pogut gaudir de les seves elaboracions gastronòmiques. Naturalment, assegura que la millor paella del món i la autèntica és la valenciana.
 
–D’on li ve l’afició per fer paelles?
–Porto 20 anys ja fent paelles. Treballo amb comunions, bodes, convencions, presentacions i per gent important i acostumo a fer sis paelles diferents a cada lloc. L’altre dia vaig anar a l’Arquebisbat de Granada, per exemple. Treballo, normalment, a Espanya i a Andorra faig les paelles multitudinàries.
 
–Quina és la paella més gran que ha fet mai?
–Aquest any, a Saragossa, vam muntar una paella per a 10.000 persones. Va ser impressionant i el que millor s’ho va passar vaig ser jo. Imagina’t.
 
–Quantes racions espera repartir dilluns a la Plaça del Poble?
–Unes 1.300. Està tot preparat per fer paella per a unes 1.000 persones, però m’agrada fer-ne de més perquè ningú es quedi sense. Això vol equival a 120 kilos d’arròs, 180 de carn i 60 de verdures.
 
–Ha servit a gent coneguda m’ha dit...
–Sí, a diferents cuiners famosos i amb alguna estrella Michelin, a cantants, polítics, esportistes d’elit i, per exemple, els actors de La que se avecina van quedar encantats i van repetir vàries vegades. Fins i tot els havia de preguntar si tenien casa, perquè venien cada dia. Tinc la sort d’haver participat des de fa 10 anys a Gourmet Madrid i és un luxe, perquè és el màxim a nivell mundial en el sector gastronòmic. 

–En què consisteix això d’intentar un rècord Guinness?
–Volem fer una paella per a 125.000 persones i busquem la col·laboració d’altres empreses per aconseguir-ho, com ara el FC Barcelona o Heineken. Ho he comentat al cap de Govern i a la cònsol major d’Escaldes. No es podrà portar a terme a Andorra per raons logístiques i de capacitat, però si es fa el rècord es quedarà a Andorra.
 
–Què li agrada d’Andorra?
–Tot. Estic enamorat del país però, sobretot, les muntanyes.
 
–I el pitjor?
–Poques coses, però no m’agraden aquests enfrontaments, aquestes lluites que hi ha entre comerciants. Massa enveges, potser. Amb lo maco que és el país, aquestes coses no permeten avançar.
 
–Quin és el seu racó preferit del país?
–Vaig descobrir la zona de la Fontaneda fent una paella i em va captivar. No és molt coneguda i em va encantar.
 
 – Recicla?
–Sí, sempre. Reciclo de tot i tinc diferents recipients per poder separar la brossa.
 
– Està d’acord en pagar l’IRPF?
–Totalment. Trobo que és necessari per la millora del país.

–Comprar a Andorra és barat?
–Els productes d’alimentació en relació qualitat-preu són caríssims. Perquè m’entenguis, preus de primera i qualitat de tercera. Els preus estan massa inflats.
 
–L’interessa la política?
–No gaire, la veritat. Aquí a Andorra acostumo a votar a les persones, més que a partits polítics.
 
–Intenta estalviar?
–Com fa tothom, ho intento però no sempre s’aconsegueix. A més, acostumo a tornar a invertir la part dels meus guanys que es podrien destinar a l’estalvi i, clar, així encara es fa més difícil. Quant més guanyes, més inverteixes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT